Informationsbrev December 2018


HÄR PUBLICERAS BARA DELAR AV BREVET. ALL INFORMATION KAN DU LÄSA VIA LÄNKEN NEDAN

Länk till hela brevet

Julen närmar sig med stormsteg. På vissa håll har ett vackert vitt snötäcke lagt sig och skapar fin stämning. Julen är den där tiden på året då människor blir extra givmilda och vill dela med sig av julefriden till andra som behöver det. Det gläder mig att se att människor tänker på oss och väljer att ge sin julgåva till människor som behöver omtanke på andra sidan jordklotet.

På flera håll i landet finns vi med på julmarknader, i Skänninge arrangerades ett tomtelopp till förmån för oss den 8e december och många har valt att sälja Luminaid-lampor där varje lampa också resulterar i en lampa till någon som behöver den i ett katastrofområde.

Vi vill tacka dig och alla andra som uppmärksammar oss, ger oss stöd i form av både pengar och möjlighet att sprida våra budskap vidare.

Vi önskar dig också en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

1120 dagar

Så många dagar har våra fantastiska medlemmar i våra Shelterbox Response Team’s tillbringat i katastrofområden under 2018.

30 miljoner människor får ingen hjälp alls

FN uppskattade tidigare i år att 134 miljoner människor skulle behöva humanitär hjälp under 2018 men FN-ledda humanitära operationer

nådde bara 97,4 miljoner människor. Det här gapet fylls delvis av insatser av nationella regeringar, privata hjäl- pare, lokal samhällets resurser och organisationer som Röda Korset och Shelterbox men det är rimligt att anta att miljoner inte nås av någon.

Kommande tre dagar listar vi de tre viktigaste anledningarna – enligt

Röda Korsets World Disaster Report 2018 – till att nästan 30 miljoner människor får klara sig själva efter en katastrof.

210 000 människor har fått hjälp av Shelterbox i år

210,000 människor. Lika många som bor i Sveriges fjärde största stad Uppsala, har fått hjälp från Shelterbox i år.

Mer än 30 000 familjer har fått tält, verktyg, filtar, vattendunkar, vattenreningsfilter, solcellslampor, myggnät och annat.

Dessutom har 12 000 familjer fått hjälp där man inte behövt någon hjälp med shelter. De har fått annan viktig utrustning för överlevnad såsom; kokkärl, vattenrening, sollampa, filtar, myggnät och annat. Detta ofta packat i vår lilla låda som anpassats efter katastrofområdets sens särskilda behov.

Visst är det fantastiskt!!!

18 olika katastrofer har vi jobbat i det här året 2018.

Det handlar om 8 krig och konflikter och 10 olika naturkatastrofer. 4 tropiska stormar (orkaner och tyfoner), 2 jordbävningar, 2 översvämningskatastrofer, 1 torka och 1 vulkanutbrott.