Snabb respons

som når fram till de mest avlägsna områdena

Det lilla extra och oväntade som förstärker


Vi reser till de mest avlägsna delarna i världen för att nå utsatta samhällen som har blivit ödelagda av en katastrof.

Vi gör detta med hjälp av ett stort nätverk bestående av frivilliga.  materiel till vår upphandlas effektivt och ställs i beredskapslager runt om i världen. Från våra lager kan vi leverera snabbt och kostnadseffektivt till utsatta människor i samhällen som saknar tillräckligt med egna resurser för att kunna återhämta sig på ett värdigt och bra sätt.

Våra välutbildade och erfarna ”SRT” (ShelterBox response team)  har ambitionen att göra det lilla extra att för hitta de mest utsatta människorna – för att så gott det går – se till att ingen är bortglömd eller övergiven. Vårt team tar sig fram till fots, med bil, båt, helikopter eller till och med tuk-tuk för att komma fram. Vad som än behövs och som är tillräckligt säkert.

Vårt arbete är inte klart förrän vi vet att vi har lämnat rätt anpassad materiel som hjälper människor att förändra sina liv. Därför följer vi nogsamt upp att utrustningen når fram som avsett, att mottagarna fått utbildning och använder delarna på ett riktigt sätt. Efter insatsen är genomförd återkommer vi efter några månader för att utvärdera kvalitén på utdelad materiel och studera om förväntad nytta (effekt) har uppnåtts. Alla erfarenheter tas till vara och används i vårt kontinuerliga förbättringsarbete.

Våra insatsteam tillhandahåller inte bara tält och verktyg, kompetens och utbildning. De är länken mellan våra supportar och de människor som har råkat illa ut.  Tillsammans gör vi det möjligt för oss som har, att hjälpa andra som kämpar för sin överlevnad i extra ordinära situationer.

 

 

 

shelterbox icon

Vår önskan är att hjälpa alla familjer i nöd

Samarbete är nyckeln


Vi tar snabba beslut, men gör det efter professionellt genomförda bedömningar. Vi samarbetar med lokala myndigheter och andra hjälporganisationer för att säkerställa att rätt och koordinerad hjälp når fram till rätt personer.

Vi har också enormt stor nytta av vårt stora global nätverk bestående av: ShelterBox-affiliates, Rotary International och andra internationella partners. De delar vår ambition att arbeta för en värld där inga familjer står utan skydd när katastrofen träffar. Deras stöd omfattar, insamlingar, volontärarbete och hjälp på fältet som säkerställer att vi kan nå fram enligt vårt ändamål, syfte och målsättning.

Detta samarbetet sker vid varje steg på resan. Det gör det möjligt för oss att bära fram hjälp över kontinenter, knyta ihop språk och hitta vägen som snabbt och säkert leder direkt till familjer som behöver hjälp i nöden.