VI BISTÅR MED SKYDD

Direkt efter katastrofer till utsatta samhällen som saknar tillräckligt med egna beredskapsresurser

Återuppbyggnad


Tillgång till skyddat boende, rent vatten, verktyg, ljus, varma kläder och kokutrustning ger förutsättningar för återhämtning.

ShelterBox genomför globala hjälpinsatser med hög kvalitet och korta ställtider.  Vi vet med stor erfarenhet vilken nytta vår hjälp kan ge samhällen med begränsade resurser, i det kaos som uppstår den första månaderna efter katastrofer.

Vår mission är att stödja familjer och enskilda som hamnar i kris när vardagen bryts sönder. Vi ger anpassad materiel och utbildning till utsatta människor vilket skapar hopp och möjlighet att återuppbygga liv, hem och samhällen igen efter katastrofer.

Varje katastrof är annorlunda, och det är också varje samhälle. Vi vet att att en lösning inte passar för alla. Därför analyseras varje situation enligt våra kriterier för insats för att kunna utforma  och att ge det bästa stödet så att utsatta människor kan känna hopp och få kraft att förändra sin livssituation till det bättre igen.

Stödet som levereras kommer oftast i form av ShelterBoxar och ShelterKits. Våra robusta gröna ShelterBoxar innehåller då materiel som anpassas efter varje situation för att kunna hjälpa utsatta människor att motstå elementen, att få det tillfälliga skydd som ökar möjligheten genomföra det svåra och utmanande bygget av ett nytt hem. Våra ShelterKits innehåller verktyg som krävs för att omedelbart kunna reparera och bygga om bostäder.

Detta är inte allt. Vi vet att ett hem består av mycket mer än tegel och murbruk eller presenningar och tältpinnar. Våra paket och boxar innehåller även annan materiel som behövs för att kunna överleva värdigt och säkert, som exempelvis, myggnät, köksutrustning, solcellslampor och vattenrening.

Vi testar och utvärderar allt stöd vi tillhandahåller genom att prata med och lära av de familjer och samhällen som får och använder det. Vi brinner för att vara innovativa och fortsätta att utvecklas.

”Att återskapa ett hem är en process som tar lång tid. Vi hjälper utsatta familjer att resa mot ett bättre, säkrare, och värdigare liv.”

Jan Larsson, ShelterBox Response Team volunteer

GE EN GÅVA

Lär dig mer om ShelterBox


Titta på denna video: Information om vår verksamhet.

Gör historien om ShelterBox levande genom att bjuda in en av våra föreläsare till ditt arrangemang eller möte.

Ta del av våra erfarenheter och lär dig hur ditt stöd kan förvandla livet och göra skillnad för familjer som hamnar i nöd när katastrofen slår till. KONTAKTA OSS