Återuppbyggnad


Tillgång till skyddat boende, rent vatten, verktyg, ljus, varma kläder och kokutrustning ger förutsättningar för återhämtning.

ShelterBox genomför snabba globala hjälpinsatser med hög kvalitet och korta ställtider.  Vi vet vilken nytta bistånd gör för samhällen som har begränsade resurser i det kaos som uppstår vid katastrofer.

Syftet är att stödja familjer och enskilda som hamnar i kris när vardagen bryts sönder. Anpassad materiel och utbildning ger utsatta människor hopp och möjlighet att återuppbygga sina liv, hem och samhällen igen efter katastrofer.

Varje katastrof är annorlunda, och det är också varje samhälle. Vi tror inte att en lösning passar alla. Därför analyserar vi varje situation för att kunna utforma  och att ge det exakt rätta stödet till utsatta människor så att de känner hopp och och får kraft att omvandla sina egna liv till det bättre igen.

Stödet vi levererar kommer i form av ShelterBoxar och ShelterKits. Våra robusta gröna ShelterBoxar innehåller oftast tält som är speciellt konstruerade för att kunna motstå elementen och ge människor det tillfälliga skydd som ökar möjligheten genomföra det svåra och utmanande bygget av ett nytt hem. Våra ShelterKits innehåller verktyg som krävs för att omedelbart kunna reparera och bygga om bostäder.

Detta är inte allt. Vi vet att ett hem består av mycket mer än tegel och murbruk eller presenningar och tältpinnar. Våra paket och boxar innehåller även annan materiel som behövs för att kunna återskapa ett hem , som matlagningsutrustning, solljus och aktivitetspaket för barn.

Vi testar och utvärderar allt stöd vi tillhandahåller genom att prata med och lära av de familjer som får och använder det. Vi brinner för att vara innovativa och fortsätta att utvecklas.

Att skapa ett hem är en process som tar tid och vi stöder familjer att fortsätta på den resan

Dave Ray, ShelterBox Operations Coordinator

GE EN GÅVA

Lär dig mer om ShelterBox


Titta på denna video: Information om vår verksamhet.

Gör historien om ShelterBox levande genom att bjuda in en av våra föreläsare till ditt arrangemang eller möte.

Ta del av våra erfarenheter och lär dig hur ditt stöd kan förvandla livet och göra skillnad för familjer som hamnar i nöd när katastrofen slår till.

GE EN GÅVA

KONTAKTA OSS