Senaste nytt

Länk till våra månadsbrev

5 days ago

ShelterBox Sweden

När Nongomas man dödades av extremister flydde hon från sitt hem tillsammans med sina sju barn på jakt efter trygghet. Nongoma var en del av ett blomstrande jordbrukssamhälle, men är nu en av över 1 miljon människor tvingas lämna sina hem på grund av konflikter i Burkina Faso.

Nongoma har visat sig otroligt stark trots detta stora trauma som hon befinner sig i. Hon fick hjälp från ShelterBox i juli och berättade för vår samarbetspartner som delade ut nödutrustningen.
- Med hjälp av ShelterBox som givit oss nya fina presenningar så har jag fått ett fint hem och jag är mycket nöjd
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

Det här är Alex. Han jobbar på Shelterbox huvudkontor i Cornwall. Han är också en av de kontaktpersoner som vi i Sverige har inom Shelterbox.
Förra veckan sprang han London maraton för Shelterbox.
Det är tredje gången han springer ett maraton för att samla in pengar till oss. Totalt har han samlat in mer än 2700 pund. Hejja Alex.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

Det är svåra förhållanden i Syrien. Det har det varit länge som du vet. Nu väntar en tuff vinter. Vi kommer att vara där och hjälpa till. Just nu väntar vi en påskrift från myndigheterna. Så snart det är klart så kan vi börja distribuera hjälp som kommer från vår samarbetspartner i Turkiet. Vi får oroande rapporter om en dramatisk ökning av Covid-19 fall i landet. Det råder brist på kapacitet inom vården i ett land med en mycket sårbar befolkning gör att vårt projekt blir viktigare än någonsin. ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

ShelterBox Sweden

Du minns säkert att vi genomför en insats efter översvämningar i Tanzania. Mer än 5 500 familjer drabbades när deras hem förstördes. Totalt kunde vi hjälpa 677 familjer som fick ta emot Shelterkits och solcellslampor.
Insatsen är nu klar. Den organisation som genomförde var Röda Korset i Tanzania. Vi påbörjar uppföljningen den här kommande veckan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

ShelterBox Sweden

Vi förbereder för vinter i Syrien. Vi planerar att hjälpa 1500 familjer med tält. Habitat for Humanity International adderar varma kläder till barn och vuxna som av någon anledning är extra utsatta. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Facebook Shelterbox org

Youtube Shelterbox

Flickr Shelterbox