Länk till våra månadsbrev

2 days ago

ShelterBox Sweden

Våra tält kan hjälpa familjer att skydda sig mot coronavirus.
I Somalia konstaterade vår partner ActionAid att på grund av att det är mycket trångt i lägren och att det är många personer i varje familj, så tillgången till ShelterBox-tält kommer att hjälpa familjer att hålla den sociala distans som behövs.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

Tänk dig att vara allvarligt sjuk utan att ha tak över huvudet.
Det pratas om hemkarantän på grund av coronaviruset, i vissa länder råder utegångsförbud. Men tänk dig att inte ha något hem att vara i karantän i… Det finns mängder av familjer som blivit hemlösa på grund av naturkatastrofer eller konflikter. Shelterbox fortsätter att stödja människor över hela världen med nödhjälp.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

Tusentals familjer i Tanzania har tvingats fly på grund av översvämningar. Tak över huvudet är ett akut behov och vi har sedan tidigare beslutat att skicka ett utvärderingsteam till landet. Men på grund av coronaviruset, restriktioner och risken att vi orsakar skada gör att vi avvaktar. Tanzania har bekräftat sitt första fall av Covid-19 och vi vill se vad myndigheterna kommer att ge för instruktioner.
Vi står i alla fall redo att svara på en större katastrof i landet om det skulle behövas.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

ShelterBox Sweden

9 lastbilar med nödhjälp som är på väg till Syrien har nu korsat gränsen mellan Turkiet och Irak. Materialet finns just nu i ett lager i Irak och väntar på alla tillstånd innan vi kan köra in det i Syrien. Vi hoppas att alla papper blir klara de närmaste veckorna.
Den här gången beger vi oss till Syrien för att hjälpa till att flytta familjer från tillfälliga boenden i skolor, till flyktingläger där våra tält kommer att sättas upp för att öka kapaciteten i lägren. Det innebär att skolorna återigen kan användas för undervisning och att familjerna får sina egna ”hem” i våra tält.
Totalt kommer vi att hjälpa 733 familjer i den här insatsen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

ShelterBox Sweden

Om COVID-19 - Ett meddelande från ShelterBox

Vi förstår verkligen den oro som situationen med Coronaviruset orsakar, samtidigt så måste vår främsta prioritet vara att upprätthålla vår förmåga att stödja familjer som har drabbats av katastrof.
Vi vidtar självklart försiktighetsåtgärder för att skydda våra medarbetare, men även de människor som finns i de samhällen där vi gör våra insatser. Vi arbetar hårt för att förhindra överföring av viruset men också för att minska eventuella störningar i våra hjälpinsatser.

Det finns en risk att vår finansiering på kort sikt kan påverkas av Coronaviruset och vi kommer att sätta oss in i riskerna under de kommande veckorna.
Vi kommer självklart att arbeta för att minimera riskerna för minskade intäkter. Vi hör många exempel på att våra frivilliga som arbetar med insamling av pengar använder den nuvarande situationen som en möjlighet att fortsätta engagera lojala supportrar över hela världen.
Den globala ShelterBox-gruppen består av människor som vill hjälpa andra människor i nöd och det kommer inte att förändras. Vi har också ekonomiska reserver så att vi kan fortsätta att i alla fall på kort sikt, kunna fortsätta vårt arbete.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Facebook Shelterbox org

Youtube Shelterbox

Flickr Shelterbox