Länk till våra månadsbrev

Rapport från Syrien
Antalet människor på flykt har eskalerat på sistone. Shelterbox har startat en process för att hjälpa människor som fallit offer för de senaste flygattackerna i Idlib.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

ShelterBox Sweden

Här kommer en aktuell bild från Komorerna. Den katastrof som vi skrev om i förrgår. Förorsakad av orkanen Kenneth.
Vårt team jobbar oförtrutet vidare för att se vad vi kan göra för att hjälpa till. Vi återkommer snart med mer information.
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

ShelterBox Sweden

ShelterBox skickar nu ett team till Komorerna för att hjälpa till efter Cyklonen Kenneths härjningar i slutet av april. Starka vindar, kraftiga regn och vågor på 6-12 meter sköljde över öarna Grande Comore, Anjouan och Mohéli, och svepte med sig hus, skolor, grödor, kraftförsörjning och sjukhus.

ShelterBox-teamet kommer att träffa familjer och lokala partners, för att bedöma omfattningen av skadorna och för att ta reda på om vår hjälp är den rätta för att hjälpa samhället att återhämta sig. Vi kommer att veta mer när våra medarbetare har besökt berörda samhällen, men tanken är att bistå med till exempel ShelterKits, vattenfilter och myggnät.

Det här var Komorernas första allvarliga cyklon på över 30 år. Hela byar förstördes där stormen drog fram. Nästan 4 000 bostäder har förstörts och ytterligare 7 000 är skadade, enligt regeringen. Och med 80% av öarnas lantbruk förstörda, dessutom förstörda skolor och sjukhus, så kommer det att ta månader för samhället att återhämta sig.
Vatteninfrastrukturen är skadad och kommer att ta tid att reparera (brist på ström har stoppat pumparna och vi har hört att vattentankar har förlorat sina lock och är fyllda med skräp eller havsvatten), vilket ger upphov till bekymmer om ett utbrott av vattenburna sjukdomar.

(Bilden är inte från den här katastrofen. )
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

ShelterBox Sweden

Shelterbox gör skillnad. Här är senaste nytt från Malawi.

Updates from Malawi | ShelterBox
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

I tisdags drabbades Papua Nya Guinea av en kraftig jordbävning. En tsunamivarning utfärdades i landet och i området kring Salomonöarna av den amerikanska vädermyndigheten NOAA.
Tsunamivarningen togs senare bort.
Den amerikanska geologiska undersökningen av U.S. Geological Survey (USGS) visar att jordbävningen hade en magnitud på 7,5.
Rapporter om skadorna kommer in löpande och Shelterbox övervakar händelserna och står redo att rycka ut om behov finns.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Facebook Shelterbox org

Youtube Shelterbox

Flickr Shelterbox