Senaste nytt

Länk till våra månadsbrev

2 days ago

ShelterBox Sweden

ETT TIPS TILL DIG SOM VILL SAMLA IN PENGAR NÄR FOLK KANSKE INTE HAR SÅ MYCKET ATT SKÄNKA
Katastroferna avlöser varandra. Corona försvårar situationen ytterligare för många människor. Det behövs massor av pengar för att hjälpa alla de som far illa. Samtidigt har många människor blivit permitterade eller blivit av med sina jobb och företag.
I Borlänge har Shelterbox och Dataföreningen tagit ett nytt grepp. Den 8-9 juni samlar man in gamla datorer, tangentbord och telefoner. Samarbetet sker med Atea och deras tjänst Goitloop. Allt som samlas in läggs i låsta skåp och skickas omedelbart till Atea. Den utrustning som går att återvända rensas på information och säljs vidare. Pengarna går tillbaka till Dataföreningen som skänker alltsammans till Shelterbox.

Det som inte kan återanvändas återvinns. Allt tas med andra ord omhand. Det är bra för miljön, bra för den som bli av med sitt gamla it-skräp och bra för Shelterbox som får hela förtjänsten!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

ShelterBox Sweden

När katastrofen slår till... Tidigare idag slog Supercyklonen Amphan till mot några av de fattigaste områdena i Bangladesh och Indien. Amphan är den största stormen som drabbat området på över 20 år. Supercyklonen har redan kostat människoliv och miljoner människor kan nu förlora sina hem och sitt levebröd medan byggnader och vägar förstörs. ... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

ShelterBox Sweden

Material som räcker till hjälp för 3500 familjer finns nu på ett lager i Addis Ababa i Etiopien. Vi är också överens med myndigheterna om i vilka områden där vi ska göra våra insatser. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

Vi håller ögonen på:
Puerto Rico – en jordbävning med magnituden som 4,5 inträffade den 6e maj.
Uzbekistan och Kazakstan – I Uzbekistan har 70 000 personer evakuerats och i Kazakstan har 5400 personer evakuerats sedan en damm har brustit och orsakat svåra översvämningar.
Kenya – 200 personer har dött och 100 000 människor har förlorat sina hem och grödor har spolats bort i svåra översvämningar. Regnet väntas fortsätta i ytterligare flera veckor
Burundi – 28 000 personer har drabbats när floden Ruzizi svämmat över.

Vi i Shelterbox är redo att rycka ut om det behövs och följer hela tiden händelserna i dessa länder.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

ShelterBox Sweden

Katastrofer struntar tyvärr i coronaviruset och inträffar trots att vi redan har en Covid 19-katastrof.
Tyfonen Vongfong har nu träffat Filippinerna, och familjer varnas för allt från översvämningar till jordskred och storm.

Det är fortfarande för tidigt för att överblicka omfattningen av de skador som tyfonen orsakat hittills, men vi vet helt säkert att när stormen intensifieras ytterligare så kommer coronaviruset att orsaka ännu större utmaningar för alla drabbade.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Facebook Shelterbox org

Youtube Shelterbox

Flickr Shelterbox