Länk till våra månadsbrev

8 hours ago

ShelterBox Sweden

Lucka 8:
Ibland delar vi ut Shelterkits istället för hela boxar. Våra ShelterKits innehåller ett antal verktyg och förbrukningsmaterial som spikar, rep vajertråd m m.
Med hjälp av detta kan familjerna reparera sina hus direkt, eller bygga ny skydd och skapa täta tak och väggar tack vare medföljande presenningar och annan materiel.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bogalech och hennes 6 barnbarn bor i ett flyktingläger i Etiopien. När kriget kom till hennes by var Bogalech och familjen tvungna att fly. De bodde i ett litet skydd med ett tak gjort av bananblad. Tack vare våra generösa supporters så kunde Bogalech med hjälp av sin svärson, bygga ett tak av nya presenningar till sitt hem. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Lucka 7:
Vad kan det betyda att få en såg? I vilka situationer kan en såg göra stor skillnad? Våra boxar innehåller olika verktyg. Sågen är ett av dem.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

ShelterBox Sweden

Lucka 6:
I våra boxar finns fleece filtar och isolerande golvmattor.
Detta är enkla lösningar som kan göra stor skillnad för både komfort och möjlighet till överlevnad. Till de kallaste områdena skickar vi även med mössor, tröjor, vantar och isolering i form av termiska foder som får plats mellan inner- och yttertältet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

ShelterBox Sweden

Lucka 5:
Rent vatten är en förutsättning för liv. Sjukdomar som orsakas av smutsigt vatten och brist på sanitet leder till fler människors död varje år än alla former av våld, krig inräknat. I våra Shelterboxar finns ett vattenreningsfilter. Det är ett kompakt och lätt filter som dödar bakterier och parasiter med en reningsanläggning som innehåller miljoner små rensande porer. Våra filter har kapacitet att rena tillräckligt med vatten för att normalfamilj på fem individer skall kunna klara sig i minst en månad. I boxarna packas också bärbara vattendunkar.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Facebook Shelterbox org

Youtube Shelterbox

Flickr Shelterbox