Effekt

som förändrar liv

Att återskapa starka fundament


Ett skydd mot väder och vind är mer än bara tak och väggar – det är ett hem. Det är grundläggande för livet, för familjer, för samhället.

När naturkatastrofer och konflikter berövar människor deras hem kan man inte vifta med med en trollstav för att återskapa det som har förlorats, men vi kan bidra till att skapa något nytt. Vi kan utrusta människor med lämpliga verktyg och ge övrigt stöd i den process som krävs för för att de nödställda på sikt åter skall kunna leva ett så normalt liv som möjligt.

Din gåva omvandlas till anordningar och utrustning som skyddar familjer från att brännande hetta, bitter kyla, farliga djur och sjukdomar, och mycket mer. En fristad där familjer kan säkra sin integritet, där de kan känna sig trygga genom att vara tillsammans.

När människor kastas in i en katastrof, sätts normaliteten åt sidan. Men skyddade utrymmen som håller god kvalitet kan förhindra kaos. Sådana gör det inte bara möjligt för människor att kunna hantera fysiska och mentala trauman, det ger dem rötter, rötter som suger näring och går mycket djupare än en enkel tältpinne.

Din gåva kan skapa förbluffande effekter!

Effekter som skapas med hjälp av enkla föremål som tält och presenningar som med vårt arbete blir verktyg som förändrar liv enligt vår strävan mot att göra skillnad på kort, medellång och lång sikt.

Läs mer om hur hur din gåva omvandlas till effektiv hjälp åt utsatta: IMPACT och insamlingskostnader

Sedan lanseringen av ShelterBox 2000 har denna organisation hjälpt långt fler än än en miljon människor att skapa sig bättre skydd. Över en miljon människor som inte bara har fått skydd från elementen, de har fått en plats som de kan kalla ett hem.

Alf Evans, ShelterBox Operations Manager