Vad kostar vår hjälp?


Detaljer om vår mest använda materiel kan du läsa om här.

Ca 3800 kr  blev vår totala genomsnittliga kostnad under 2022 för att hjälpa en utsatt familj. Se beräkning nedan.

Våra kriterier framgår i ”Theory of change”. D.v.s. För att kunna räkna in ett hushåll i vår statistik måste vi alltså bidra med mer än att exempelvis endast göra en allmän utdelning av s.k ”NFI’s” som filtar och presenningar. Se beskrivning ”Vad vi levererar”

Är 3800 kr dyrt?  Undersök/bedöm gärna översiktligt vad det skulle kosta dig att bara köpa in all materiel till ett paket som uppfyller våra kriterier (Stort tåligt specialtält eller ett Shelterkit (Verktyg och två kraftiga special presenningar) + fem kraftiga högkvalitativa stora filtar, varma kläder, vattenrening, dunkar, solcellslampor, köksutrustning) och sedan till detta addera övriga kostnader för frakt m m enligt nedan. Hur är detta möjligt? Organisationen är effektiv och har många oavlönade volontärer och en mycket kompetent och erfaren upphandlings- och logistikorganisation.

Våra materiella produkter komponeras olika beroende på de behov som identifieras av våra fältarbetare. Ett vanlig insamlingsmål är vårt ”Boxvärde” på 7000 kr som räcker till ett paket bestående av vårt högkvalitativa tält + ett antal utvalda hushållsartiklar. Se exempelkostnader på bilden nedan.

Beräkning av nyckeltal 2022: Ca 3 450 kr blev ShelterBox Trust genomsnittliga totalkostnad under 2022 för att hjälpa en utsatt och drabbad familj. Då vi 2022 behövde behålla 8% för våra insamlingskostnader i Sverige, medför detta att det totalt i genomsnitt kostar (3450+276) ca 3800 kr att hjälpa en utsatt familj. (I beloppet ingår; materiel, frakt, utbildning av lokala team i insatsområden och alla andra kostnader för insats- och insamlingsverksamheten (inklusive uppföljning och revision).